Onweerstaanbare lichtheid

Afgelopen zomer. Meestal laat in de zonnige middag. Jongens en soms meisjes komen elkaar aan het water tegen. Zorgeloos. Spelen, ontdekken en uitproberen. Ze zijn onbevangen. Ze laten zich zien. Ze zien elkaar. Ze durven niet altijd, maar doen toch. Ze springen! Ze zweven.

Regelmatig kom ik er door mijn werk achter wat me beweegt. Na de trigger en het schetsen kom ik in een fase van schilderen waarin ik in een soort droomstand van alles beleef. Het resultaat vertelt me wat ik werkelijk ervaar….

Winst uit het Diaproject

Van 4 februari tot 7 juli 2020 volg ik het DIA-traject (Drawing Inventions Academie). Ik wil mijn huidige werkwijze inruilen voor een werkwijze met minder toevalstreffers en betere keuzes.

Ik kom er gaandeweg achter dat het gaat om diepgang in mijn werk. Door variaties op schetsen te maken, en door te werken op eerder werk, ontstaat diepgang. Het ‘opnieuw’ aan iets werken noem ik nu: associëren en in een nieuwe wereld brengen, het is geen straf meer. Ik blijk iedere keer andere accenten aan te brengen. Het maakt me enthousiast en biedt nieuwe mogelijkheden. Ik ken de sterke kanten in mijn werk en kan kiezen waar ik die inzet. Ik bepaal mijn eindproduct op basis van keuzen.

Afstuderen aan de NAU

29 juni 2019 studeer ik samen met 10 andere beginnende kunstenaars af aan de Nieuwe Academie Utrecht (NAU). De afgelopen 5 jaar heb ik een eigen stijl ontwikkeld en ontdekt waarom het werken zo belangrijk voor me is. Ik kan kritisch naar mijn werk kijken en al werkend gedraag ik me als een onderzoeker. Ik laat mijn rechter hersenhelft het werk doen.

Alhoewel ik trots ben op mijn werk, wil ik me blijven verbeteren. Je kunt me volgen op deze website.

One thought on “Onweerstaanbare lichtheid

  1. Hoi Dorine, super leuk, verfrissend, kleurrijk en schitterd werk: ik zag jou en je werk op de expo in Houten. Ik herkende het tafereel en werd er blij van. Hoop dat velen er van kunnen gaan genieten. Erg leuk hoe de kinderen in de ruimte even blijven houden in hun waagstuk! Hartelijk dank en nog veel succes, Marlou van Hoorn

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s